• Τηλέφωνο : 2410 552 330 | Διέυθυνση : Ι. Πολυλά 6, Λάρισα

Γερμανική ΓλώσσαΓερμανική γλώσσα

Η Γερμανική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των δυτικών ευρωπαϊκών γλωσσών. Τα Γερμανικά ομιλούνται περίπου από 105 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές ανά τον κόσμο και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο.
Όσον αφορά τους ενήλικες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν τη γερμανική γλώσσα στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών  Λίτσιου Ελένη, θα πρέπει να μετέχουν σε ένα κατατακτήριο τεστ ώστε να διαπιστωθεί, πιο είναι το κατάλληλο επίπεδο για κάθε έναν ξεχωριστά.
Σχετικά με τους μικρούς μας φίλους, αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα του φροντιστηρίου μας είναι χωρισμένα, σύμφωνα με το <<Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς>>.  Από τη πρώτη κιόλας χρονιά το παιδί μπορεί να συμμετέχει στις εξετάσεις του πρώτου πτυχίου Α1. Με αυτό το ρυθμό θα αποκτήσει το πτυχίο επιπέδου Β2 σε πέντε χρόνια.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στόχος μας σε όλα τα επίπεδα είναι η επικοινωνία, τόσο στο γραπτό, όσο και στον προφορικό λόγο, με σύμμαχο την τεχνολογία.

10 Λόγοι Για Να Μάθει Κανείς Γερμανικά

Εάν έχετε συναναστροφές με την Γερμανία ή την Αυστρία, είτε ως τουρίστας είτε λόγω δουλειάς η καλή γνώση της Γερμανικής είναι ένα πολύτιμο κλειδί για εσάς. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να την μιλάτε σωστά, διότι οι Γερμανοί επιθυμούν ακρίβεια. Η Γερμανική είναι μία γλώσσα, όπου λίγοι την μαθαίνουν για ευχαρίστηση και κανείς επειδή θεωρείται <<εύκολη>>. Αξίζει βέβαια να διαβάσετε 10 λόγους για να μάθετε Γερμανικά:

1. Επιχειρήσεις:
Τα γερμανικά είναι μια γλώσσα με τεράστια οικονομική χρήση στις γερμανόφωνες χώρες. Οι γερμανικές εταιρίες κατασκευάζουν ορισμένα από τα υψηλότερα ποιοτικά προϊόντα, τα οποία είναι διαθέσιμα οπουδήποτε. Αυτό που εξασφαλίζει μια μακροπρόθεσμη σχέση με τα γερμανικά εργοστάσια είναι εάν οι ενδιαφερόμενοι μιλούν τη γλώσσα τους. Η καλή γνώση της γερμανικής διευκολύνει την επικοινωνία με τους γερμανούς συνεργάτες σας, βελτιώνει τις σχέσεις σας και ως εκ τούτου τις πιθανότητες για αποτελεσματική επικοινωνία – και κατά συνέπεια για την επιτυχία.

2. Παγκόσμια καριέρα:
Εάν στα άμεσα σχέδια σας είναι να κάνετε καριέρα σε κάποια Ευρωπαϊκή Χώρα, σκεφτείτε την πιθανότητα –εφόσον γνωρίζετε Γερμανικά- να είναι η Γερμανία, η χώρα επιλογής σας. Η γνώση της γερμανικής αυξάνει τις ευκαιρίες εργασίας για τις γερμανικές εταιρείες στη χώρα σας και σε άλλες χώρες και σας καθιστά ως έναν παραγωγικό υπάλληλο που μπορεί να προσφέρει πολλά τόσο στην εταιρεία του αλλά και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του εργοδότη του.

3. Γλώσσα Επιστήμης και Έρευνας:
Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα της επιστήμης. Η Γερμανία βρίσκεται με τη συμβολή της στην έρευνα και την ανάπτυξη στην τρίτη θέση ανά τον κόσμο και είναι σε θέση να προσφέρει υποτροφίες ακόμα και σε ξένους επιστήμονες.
Στις χώρες όπως η Γερμανία, Αυστρία, Λιχτενστάιν, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, καθώς και σε περιοχές της Ιταλίας και του Βελγίου υπάρχουν φυσικοί  ομιλητές. Στο σύνολο τους είναι περίπου 75 εκατομμύρια στη Γερμανία, 7 εκατομμύρια στην Αυστρία, 260.000 στο Λουξεμβούργο, 3.400.000 στην Ελβετία, και περίπου 1.500.000 στην Αλσατία Λωρραίνη. Υπάρχουν πολλοί Γερμανοί ομιλητές στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία. Ο συνολικός αριθμός των ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων των μη φυσικών ομιλητών, λέγεται ότι είναι 120 εκατομμύρια.

4. Ταξίδια:
Ανάμεσα στις πολλές όμορφες περιοχές, που μπορείτε να επισκεφθείτε στη Γερμανία είναι οι όμορφες Βαυαρικές Άλπεις, με την Berchtesgadener Land και την άψογη Königsee της, τα παραμυθένια κάστρα του Λουδοβίκου ΙΙ και την όμορφη ιστορική πόλη του Σάλτσμπουργκ.  Πέρα από τις Άλπεις, είναι οι όμορφες ελβετικές πόλεις, της Βέρνης και της Ζυρίχης, καθώς και η αυστριακή Ίνσμπρουκ με το σαγηνευτικό κάστρο της Αναγέννησης, το Schloss Ambras. Υπάρχουν πολλά άλλα μέρη για επίσκεψη στη Γερμανία, όπως η Νυρεμβέργη με το σπίτι Ντύρερη, η γιγαντιαία μητρόπολη του Βερολίνου και του Αμβούργου, το μικρό γραφικό λιμανάκι του Lübeck. Γνωρίζοντας όμως τη Γερμανική μπορείτε να επισκεφθείτε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ιδίως στην Ανατολική Ευρώπη.

5. Ενημέρωση:
Οι γερμανικές εφημερίδες είναι προϊόν της υψηλότερης ποιότητας που μπορείτε να βρείτε, ακόμη και αν η ανάγνωση τους είναι λίγο κουραστική και παρέχουν ελάχιστη ψυχαγωγία. Πλέον μπορείτε να διαβάσετε τις περισσότερες από αυτές δωρεάν μέσω του Διαδικτύου. Από τις πιο γνωστές γερμανικές εφημερίδες είναι οι εξής:
Die Zeit, (διανοητική εφημερίδα από το Αμβούργο)
Die Neue Zürcher Zeitung, (τα σοβαρά καθημερινά νέα από τη Ζυρίχη)
Die Süddeutsche Zeitung  (για τις γενικές ειδήσεις από την Νότια Γερμανία)
Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, (όπου αρκετές εκατοντάδες εργάζονται για τη δημιουργία σοβαρών άρθρων καθημερινά με έμφαση στις επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση.)
Για τις καθημερινές ειδήσεις μέσω Διαδικτύου είναι η: Google Deutschland. και φυσικά το περιοδικό Der Spiegel online.

6. Μουσική:
Η γερμανική μουσική χωρίζεται σε δύο μάρκες. Το πρώτο είδος γράφτηκε από τους ομοίους του Johann Sebastian Bach και Georg Friedrich Haendel-, και παίζεται σε ιστορικά κτίρια από μουσικούς φορώντας κοστούμια, και η δεύτερη ακούγεται σε τεράστια Bierhalle Όσον αφορά την κλασική μουσική, οι γερμανοί συνθέτες έχουν δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα μουσικά κομμάτια στο είδος της. Η γνώση της γερμανικής γλώσσας, θα αυξηθεί μέσω της εν λόγω μουσικής, θα σας τραγουδήσει στη γερμανική γλώσσα, όπως και στα πολλά χορωδιακά έργα του Μπαχ ή τις μαγευτικές όπερες του Wagner. Η γερμανική λαϊκή μουσική έρχεται με τη μορφή των τραγουδιών κατανάλωσης και τη σύγχρονη ποπ μουσική. Όμως ακούγοντας ακόμα και γερμανική ποπ, μπορείτε να μάθετε κάποια τραγούδια απέξω και να σας βάλουν στο πνεύμα της γλώσσας.

7. Λογοτεχνία:
Μετά από τα αγγλικά, τα γερμανικά είναι η δεύτερη γλώσσα στην οποία δημοσιεύονται νέα βιβλία. Η γερμανική λογοτεχνία είναι πολυάριθμη, με τεράστιους συγγραφείς όπως ο Hermann Hesse, Heinrich Schiller, ο Goethe και άλλoι, όπου στοιβάζονται στο τμήμα Belletristik των γερμανικών βιβλιοπωλείων. Δεν είναι εύκολο να τα διαβάσετε, αλλά εάν έχετε γνώσεις γερμανικών θα πρέπει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας να διαβάσετε ένα γερμανικό λογοτεχνικό βιβλίο.

8. Γερμανικός κινηματογράφος:
Φυσικά και ο γερμανικός κινηματογράφος (Βavaria film productions) δεν συγκρίνεται με το Χόλυγουντ όσον αφορά το μέγεθος ή τον προϋπολογισμό, αλλά υπάρχουν αρκετές καλές ταινίες στη γερμανική γλώσσα διαθέσιμες, όπου μπορούν να σας απασχολήσουν και γιατί όχι να σας προβληματίσουν. Οι περισσότερες έχουν υπότιτλους στα αγγλικά, αλλά το καλύτερο είναι να πάρετε υπότιτλους στη γερμανική γλώσσα. Ένας μεγάλος γερμανός σκηνοθέτης που πρέπει να προσέξετε είναι ο Werner Herzog, και ο ηθοποιός Klaus Kinski. Για τους νέους, μία must-see ταινία είναι η : Lola rennt (Run, Lola, Run).

9. Σπουδές και δυνατότητες εργασίας στην Γερμανία:
Η Γερμανία  -κάθε χρόνο- προσφέρει ένα γενναιόδωρο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στην Γερμανία (DAAD) καθώς και βραβεία για τους αριστούχους. Για τους νεαρούς αλλοδαπούς, υπάρχουν ειδικά προγράμματα για διακοπές μετά εργασίας είτε σε κατασκηνώσεις είτε σε άλλους χώρους, όπως και ειδική μεταχείριση για ορισμένα επαγγέλματα αλλά και άδεια εργασίας.

10. Προγράμματα Ανταλλαγής Υπάρχουν προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και σπουδαστών μεταξύ της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών σε όλο τον κόσμο. Θα ήταν λοιπόν τέλειο να μπορούσατε να συνομιλήσετε με τους καινούριους σας φίλους στη γλώσσα τους

 Περισσότερες πληροφορίες για τα διπλώματα του Goethe Institut®